Rudolf Tobias

29. mai 1873 Käina, Hiiumaa – 29. oktoober 1918 Berliin

Ühel 1873. aasta maikuu päeval Hiiumaal ilmavalgust näinud Rudolf Tobias oli Eesti esimene haritud helilooja ja organist teda kannustasid elujaatav meeleolu ning kirg suursugususe poole. Optimistliku ja tahtejõulise ent sageli kärsitu tüübina asendusid muidugi mitmed lennukad ideed paratamatult uute ja parematega. Tobiast kandis kogu tema elu meloodiana usk paremasse tulevikku.     

Rudolf Tobiase Eestis elamise ajal viljeleti juba klassikalist Prantsuse köögikunsti.

Rudolf restorani valduses on Eesti üks esimesi kokaraamatuid mis oli vägagi aktuaalne Tobiase eluajal. Oleme saanud suurkuju elurännakutest Euroopas inspiratsiooni ning toome teieni modernse Prantsuse & Euroopa köögi parimad palad.

Meie peakokk Sten Märtini jaoks on Prantsuse köök kogu modernse toidukultuuri alustalaks. Eriti tähtsad on puhtad, selged ja eristuvad maitsed kus toit põimub kunstiga. Ta ammutab inspiratsiooni ainult parimatest Euroopa toorainetest ning on ka praktiseerinud Michelini tärniga restoranis. „Fall in love with the process & the results will come“ – on ütlus mida meeldib talle kasutada ning mille järgi ta tegemistes lähtub.

Heast toidust saab elamus, kui selle juurde kuulub imeline vein, kokteil & teenindus.

Rudolfi joogi ning teeninduse parima toimimise eest hoolitseb Erik Tammeleht, kes on seotud Prantsuse teenindusorganisatsiooni Coupe Georges Baptiste ja Eesti Baarmenide Assotsiatsiooniga, just Rudolfis põimuvad paremik Prantsuse restoranikultuurist ja modernsest kokteilimaailmast.

Erik on toonud Rudolfisse mitmeid kokteilivõistluse auhindu:

- High West Whisky Europe võitja
- Wolrd Class maailmameistrivõistluste Singleton viski challenge 2023 võitja
-Spirit of Moutai 2023 III koht
-WolrdClass 2023 Baltic winner
-Eesti baarmenide assotsiatsiooni meistrivõitlused 2023 võitja
- Monin Cup 2022 II koht
- Punch the Rooster tekiilavõistlus 2022 võitja
- Eesti baarmenide assotsiatsiooni meistrivõitlused 2022 II koht
- Juniperium Trophy 2020 võitlja
- Palace of moutai 2021 II koht

Kirg Prantsuse toidu-, joogi- ning restoranimaailma vastu tõi kokku noored inimesed, et luua Rudolf restoran.

Kuid imelised asjad sünnivad ainult koos imelise meeskonnaga

à votre santé